Vánoční speciál ze Strahova

04122012776

Každý rok kolem vánočních svátků přicházejí pivovary a minipivovary se speciálními vánočními pivy. Ani letošní období vánočních svátků tomu není výjimkou. Jedním z těchto pivovarů je Klášterní pivovar Strahov, který naše sdružení navštívilo právě v den pokřtění tohoto vánočního speciálu 4. 12.2012.

Speciální polotmavé pivo, nefiltrované, se stupňovitostí 19%, spadající ve světě do kategorie Doppelbock, které je nejsilnější z piv, jež na Strahově vaří, se sládkovi Janu Martinkovi opravdu povedlo skvěle uvařit. Chutí i vůní velmi dobře vyvážené pivo nám všem čtyřem opravdu velmi chutnalo. I zde bylo poznat, že cena sládka roku, kterou právě letos Jan Martinka dostal od našeho sdružená je naprosto ve správných rukou.

Je samozřejmé, že nezůstalo jen u vánočního speciálu, ale na řadu přišla také například opravdu lahodná IPA, kterou pivovar vaří celoročně či jantarové polotmavé pivo, také vařené po celý rok.

Naše sdružení, již několikrát na základě hlasování našich členů vyhlásilo Minipivovarem roku právě Klášterní pivovar Strahov a ne náhodou tomu bylo naposled v letošním roce. Zde prostě vaří pivo, které je hřích neochutnat.

04122012770 Michal Vindeman SPP