Náchodský PRIMÁTOR vítězem České a moravské pivovarnické akademie

     Česká a moravská pivovarnická akademie složená z výrazných osobností českého pivovarnictví udělila na základě hlasování Výroční ceny za rok 2014. Hlavním posláním akademie, kterou založil odborný časopis Pivo, Bier & Ale je zviditelnění osobností                a společností českého pivovarnictví hlásících se k tradičním technologickým postupům vaření piva a respekt vůči světově jedinečné tradici českého ležáku.

     Pivovar PRIMÁTOR dosáhl nejvyššího ocenění v kategorii Pivovary s výstavem              od 100 000 hl do 200 000 hl. Cenu na slavnostním večeru ve čtvrtek 26. února 2015            v Klášterním pivovaru Strahov v Praze převzal osobně ředitel pivovaru Ing. Josef Hlavatý.

     „Již druhé vítězství v dané kategorii, které nám Česká a moravská pivovarnická akademie udělila je jistě důkazem, že v Náchodě vaříme tradiční české pivo, jak se má. A velice nás těší, že kvalitní a poctivá práce dokáže být nejen odborníky, ale také našimi věrnými příznivci náležitě oceněna“, dodal k získání Výroční ceny Josef Hlavatý.

     Pro náchodský pivovar PRIMÁTOR byl loňský rok obchodně velice úspěšný. Výstav      se mu podařilo navýšit, oproti předchozímu roku, o téměř 5% na 131.778 hl. Přitom největší zásluhu na výsledcích má především vývoz do zahraničí, kde bylo dosaženo novodobého historického rekordu 33 tisíc hektolitrů piva, což znamenalo přírůstek o 19%.

náchod