Monitoring médií 5.11.2012

Tmavý ležák vyhrál, perla je druhá
3.11.2012    Mladá fronta DNES
   
JIŽNÍ ČECHY Úspěchem jihočeských pivovarů skončilo udílení cen Sdružení přátel piva. Tmavý ležák Budějovického Budvaru se stal tmavým pivem roku. Pivovar Protivín zabodoval se speciálem Prácheňská perla, který obsadil ve své kategorii druhou příčku.
 Pro pivovary je to výrazný úspěch už jen proto, že Sdružení přátel piva udílí své ceny od roku 1990, a tak se jedná o nejstarší novodobou soutěž u nás. Degustace probíhá ve dvou kolech. Nejprve členové sdružení do klání nominují jednotlivá piva. Tři nejoblíbenější v každé kategorii pak formou anonymní ochutnávky hodnotí takzvaný Pivní sněm a předsednictvo Sdružení přátel piva.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES – jižní Čechy

 ——————————————————————————————————————————————————–

Chotěboř je znovu Pivovarem roku
5.11.2012    Pelhřimovský deník

Litoměřice, Chotěboř – Pivovar Chotěboř je v provozu teprve tři roky, přesto už stihl posbírat řadu významných ocenění. Nejnověji získal v Litoměřicích prestižní spotřebitelskou cenu pro Pivovar roku 2012 od Sdružení přátel piva. Vedle toho pivaři v nezávislé soutěži ocenili rovněž pivo Premium jako nejlepší českou dvanáctku roku. Cena pro nejlepší pivovar putuje do Chotěboře podruhé v rozmezí dvou let, čímž Pivovar Chotěboř přepsal historii. Žádnému jinému pivovaru se to dosud nepodařilo.
 „Nejnovějších ocenění od Sdružení přátel piva si velmi vážíme, protože je to soutěž čistě spotřebitelská, v níž hodnotí piva a pivovary koncoví zákazníci, na rozdíl od soutěží, kde se navzájem hodnotí sami výrobci, což nemusí být objektivní,“ uvedl ředitel, Richard Moravec.

Region| Vysočina

 ——————————————————————————————————————————————————–

Pivaři ocenili Prácheňskou perlu
5.11.2012 Právo

Protivínská Prácheňská perla získala minulý týden v Litoměřicích stříbrné ocenění od Sdružení přátel piva.
 „Jde o kvalitní speciál, který se může pochlubit už řadou ocenění, a to jak na různých odborných degustačních soutěžích, tak i mezi spotřebiteli. Pivních speciálů obecně se sice u nás nevypije tolik jako klasických výčepních piv a ležáků, ale Perla si své stabilní místo na trhu našla,“ řekl Právu potěšený sládek protivínského pivovaru Michal Voldřich, který v Litoměřicích ocenění převzal.
 Sdružení přátel piva udílí ceny pro nejlepší piva od roku 1990. Degustace probíhá ve dvou kolech, kde nejprve jednotlivá piva do klání nominují členové Sdružení přátel piva a následně tři nejoblíbenější v každé kategorii formou anonymní ochutnávky, na jejíž průběh dohlíží nezávislí pivovarští odborníci, hodnotí pivní sněm a předsednictvo Sdružení přátel piva.
Jak sládek připomněl, vítězná piva se vyznačují kombinací oblíbenosti a kvality.
 V letošním roce kromě Prácheňské perly bodovala v pivních soutěžích i další protivínská piva. Lobkowicz Premium obsadil 3. místo na Pivu České republiky 2012, Lobkowicz Premium Nealko si odvezl ze stejné soutěže taktéž bronzovou medaili a zvítězil v testu nealkoholických piv časopisu AutoTIP. Tmavé pivo Merlin, rovněž vařené v Protivíně, si zase odvezlo stříbrné ocenění ze soutěže Zlatá pivní pečeť.

Právo – jihozápadní Čechy