Březňák 14° speciál

Březňák 14° speciál od teď i točený v restauracíchTZ0714__Březňák_točený

Značka Březňák přichází s další novinkou. Oblíbený Březňák světlý ležák speciál 14° míří od začátku června do restaurací, hostinců a dalších gastronomických provozoven, nově se totiž začíná stáčet do výčepních sudů. „Oblíbený speciál Březňák 14° mohli spotřebitelé ochutnat v provozovnách v nejbližším okolí našeho pivovaru Velké Březno v podobě nefiltrovaného piva, nebo si jej v maloobchodní síti koupit v půllitrových lahvích. Právě úspěch lahvového speciálu a jeho sukces ve variantě Vánočního speciálu v restauracích nás přesvědčil k dalšímu kroku, tedy nabídnout trvale Březňáka 14° ve výčepní variantě i v restauracích, a to od začátku června. Naším cílem je přinést tento speciál do konce letošního roku alespoň ve dvou stovkách restaurací, výčepů a dalších gastronomických zařízeních,“ upřesňuje Miroslav Harašta ze společnosti Heineken Česká republika.

Březňák světlý ležák je charakteristický nejen vyšší stupňovitostí, ale také bohatou pěnou, plnou chutí, typickou hořkostí a sytě zlatavou barvou. Právě úspěch lahvového speciálu v maloobchodní síti stál za myšlenkou rozšířit distribuční kanály i o restaurace a gastronomické provozovny. „Vycházíme tak vstříc zákazníkům, kteří si chtějí vychutnat Březňák 14° i točený v restauracích. O novince je budeme informovat přímo v místě prodeje různými propagačními materiály – například papírovými stojánky a plakáty,“ dodává Miroslav Harašta. Speciální ležák se bude stáčet do 30 litrových sudů a bude mít trvanlivost obvyklou pro sudová piva, tedy 3 měsíce.

O vysoké kvalitě speciálního piva Březňák 14° svědčí i řada ocenění, která obdrželo v odborných soutěžích. Například na letošním ročníku České pivní pečeti obsadilo v kategorii Speciální světlé pivo stříbrnou pozici. Loni ve stejné soutěži získal Březňák 14° stříbrnou Extra pivní pečeť a v kategorii Světlé speciální druhé místo. Podobně zabodoval i na Žatecké dočesné 2009, kde se umístil ve své kategorii na čtvrté příčce. Přízeň získal i u Sdružení přítel piva, které mu v loňském roce udělilo v kategorii Světlý ležák speciální bronzovou příčku.

Příznivci piv z pivovaru Velké Březno již v září budou moci v síti restaurací a výčepů ochutnat také další speciální pivo pro unikátní příležitost – Svatováclavský Dopple Dopple Bock.

Heineken je třetí největší pivovarnickou skupinou na světě a evropskou jedničkou mezi výrobci piva. V roce 2003 se součástí skupiny Heineken Česká republika stal pivovar Starobrno a v roce 2007 se působnost skupiny rozrostla o Královský pivovar Krušovice a. s. V polovině roku 2008 byla úspěšně dokončena akvizice společnosti Drinks Union, a. s. V roce 2009 bylo Starobrno, a. s. fúzováno do společnosti Královský pivovar Krušovice a. s. Na počátku roku 2010 byla do obchodního rejstříku zapsána změna obchodní společnosti, kterou  byla společnost Královský pivovar Krušovice a. s. přejmenována na Heineken Česká republika, a. s. V současné době je Heineken Česká republika třetím nejsilnějším hráčem na domácím trhu s pivem, v exportu se řadí mezi nejdůležitější vývozce piva.